fbpx

Contact

Proiectul de lege care prevede accesul angajaţilor, online, la datele proprii din registrul de evidenţă a salariaţilor (REVISAL) şi la dovada vechimii în muncă, adoptat în unanimitate de comisia de muncă

Proiectul de lege care prevede accesul angajaţilor, online, la datele proprii din registrul de evidenţă a salariaţilor (REVISAL) şi la dovada vechimii în muncă a fost adoptat, marţi, în unanimitate de către deputaţii comisiei de muncă din Camera Deputaţilor.

”Vot al normalităţii în Comisia pentru muncă şi protecţie socială. Proiectul de lege care prevede accesul angajaţilor, online, la datele proprii din registrul de evidenţă a salariaţilor (REVISAL) şi la dovada vechimii în muncă a fost adoptat astăzi în unanimitate de către deputaţii comisiei”, a scris deputata Cristina Prună pe Facebook.

Ea precizează că proiectul de lege pe care l-a depus anul trecut repară o rotiţă defectă de pe piaţa muncii din România.

”Practic, nu va mai fi nevoie de acordul angajatorului, de niciun drum la Inspectoratul teritorial de muncă, stat la coadă în timpul orelor de program, cereri scrise şi număr de înregistrare. Orice salariat va putea accesa oricând şi imediat istoricul contractelor de muncă finalizate sau active. Este un nou exemplu despre cum digitalizarea poate salva timp şi efort pentru salariaţii români, aducându-ne mai aproape de modelul unui stat care îşi respectă cetăţenii”, afirmă Prună.

Ea menţionează că ”nu va fi accesibil de a doua zi, dar vestea bună este că există fonduri europene prin PNRR pentru a realiza acest proiect”.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează