fbpx

Contact

Propuneri pentru reforma aparatului de stat și dispariția dosarului cu șină: digitalizarea Revisal și a Inspecției Muncii

Confederația Patronală Concordia, care reunește marile federații patronale, cere digitalizarea accelerată a Revisal (Registrul general de evidență a salariaților), a Inspecției Muncii și a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Organizația arată că Ministerul Muncii a adoptat deja o serie de măsuri pentru flexibilizarea pieței muncii, precum cele legate de telemuncă și contractele parțiale, dar cere accelerarea digitalizării pe perioada pandemiei.

”În cazul contractului individual de muncă, CP Concordia consideră că măsura trebuie extinsă și pentru actele subsecvente, acte adiționale, decizii de încetare, suspendare, concedii medicale și de odihnă. Angajatorii din federațiile patronale pe care le reprezentăm ne-au semnalat că în ultimele luni, în care s-a lucrat în industriile unde a fost posibil, cu precădere în regim de telemuncă, au fost puși în situații în care a fost refuzată înscrierea în REVISAL a unor contracte semnate electronic”, arată Concordia într-un comunicat de presă.

Astfel, organizația arată că toate notificările și adresele către Inspecția Muncii și ANOFM poată fi realizate în format electronic:

-digitalizarea și modernizarea completă a sistemului REVISAL;
-digitalizarea circuitului de eliberare a actelor necesare privind concediul medical;
-protecția maternității;
-intrarea și revenirea din concediul de creștere a copilului;
-digitalizarea fișei de post;
-detașarea

Sursa: www.g4media.ro

Comments

comments

Apelează