fbpx

Contact

Protest al angajaţilor Institutului Naţional de Statistică, în faţa sediilor PSD şi PNL. Aceştia reclamă discriminările salariale şi cer uniformizarea grilei de salarizare

Angajaţii din Institutul Naţional de Statistică sunt aşteptaţi să picheteze, miercuri, sediile PNL şi PSD, în semn de protest faţă de discriminările salariale la care consideră că sunt supuşi. Ei solicită uniformizarea grilei de salarizare din sediul central si din direcţiile teritoriale de statistică.

Conform calendarului de proteste anunţat de sindicaliştii din INS, salariaţii instituţiei pichetează, miercuri, sediul PNL, începând cu ora 10:00, şi sediul PSD, începând cu ora 12:00.

Statisticienii reclamă ”situaţia salarială discriminatorie la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică (INS) de o perioadă lungă de timp, trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici” şi precizează că recurg la proteste în stradă ”ca urmare a nepăsării totale faţă de numeroasele notificări şi acţiuni de protest de către factorii decidenţi”.

Angajaţii din INS cer aplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în 13 iulie cu tema !Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Naţional de Statistică şi al Direcţiilor Regionale şi Judeţene de Statistică”, stoparea discriminărilor salariale la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică şi uniformizarea grilei de salarizare din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică.

”Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti a căutat întotdeauna calea dialogului pentru respectarea drepturilor şi stoparea discriminărilor salariaţilor din INS, considerând că declanşarea conflictului de muncă ar duce la un blocaj economic si social. Ar fi regretabil să se ajungă la încetarea activităţii ca urmare a ignorării continue de către factorii decidenţi a numeroaselor solicitări ale salariaţilor INS, fapt ce ar duce la încetarea furnizării de date atât pe plan intern cât şi extern (Eurostat), având în vedere că nicio decizie de politică economică şi socială nu se poate lua în absenţa datelor statistice”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de sindicalişti.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează