fbpx

Contact

Protest al sindicaliştilor, cu fumigene, în Piaţa Victoriei. Angajaţii din mai multe domenii ale sistemului bugetar reclamă îngheţarea veniturilor

Zeci de sindicalişti de la mai multe organizaţii de profil protestează, miercuri, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului, faţă de decizia Guvernului de a nu majora în acest an veniturile bugetarilor şi pentru a reclama condiţiile de muncă din unele sectoare de activitate.

Oamenii au venit cu fumigene roşii, galbene şi albastre. Sindicalişti din diverse domenii, afiliaţi la Publisind, s-au adunat, miercuri, pentru a protesta în Bucureşti, la sediul Guvernului. Ei sunt nemulţumiţi de salarii, de condiţiile de muncă şi de decizia Guvernului de a nu majora veniturile celor din sistemul bugetar.

Astfel, sindicaliştii din Poliţia Penitenciare reclamă condiţiile de muncă, sunt nemulţumiţi de statutul lor şi de faptul că poliţiştii din unităţile de detenţie sunt nevoiţi să lucreze numeroase ore peste program din cauza schemei de personal subdimensionate. Sindicalişti din asistenţa socială acuză, la rândul lor, salariile mici şi faptul că au fost nevoiţi ca, în perioada stării de urgenţă, să rămână în centrele în care lucrează. La protest mai participă sindicalişti din poliţie, din domeniul tineretului şi sportului, finanţe, dar şi reprezentanţi ai pensionarilor.

Protestatarii acuză Guvernul că “blochează” salarizarea unitară şi susţin că nu ei au făcut legea care prevede sporuri numeroase la salarii de bază mici.

De la 12.30, sunt anunţate proteste ale Federaţiei Naţionale Feroviară Mişcare Comercial Vagoane şi Federaţiei Naţională a Sindicatelor din Transporturi ELCATEL, organizaţii sindicale reprezentative din industria feroviară ce reprezintă peste 30.000 de angajaţi, la sediul Guvernului şi sediile Prefecturilor din Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

De asemenea, Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” organizeazăProtestul împotriva meschinăriei şi ingratitudinii guvernanţilor, acesta constând în două acţiuni consecutive desfăşurate la sediul PNL Bucureşti (în intervalul orar 12:30-14:00) şi în Piaţa Victoriei (în intervalul orar 14:30-16:00).

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează