fbpx

Contact

Protest al sindicaliştilor din penitenciare şi Poliţie, în faţa Guvernului

Membrii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) şi ai Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) sunt aşteptaţi să protesteze, miercuri, în faţa sediului Guvernului.

Angajaţii din poliţie şi din penitenciare acuză Executivul de “circ politic” şi reclamă “ineficienta guvernare a României”.

“Poliţia şi penitenciarele protestează pentru că s-au săturat de circul politic creat de miniştrii cabinetului Ciucă, responsabili cu aplicarea defectuoasă a legii salarizării unitare pentru întreaga structură de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Două proiecte de lege în Parlament pentru modificarea ordonanţei trenuleţ, două proiecte de ordonanţă lansate în spaţiul public de către ministrul apărării Vasile Dîncu, două proiecte de ordonanţă ale ministrului muncii Marius Budăi retrase intempestiv, un proiect al prim-ministrului Nicolae Ciucă uitat în sertarele guvernamentale au bulversat şi au tensionat la maxim cei aproximativ 250.000 de angajaţi din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de FSANP.

Poliţiştii, militarii şi poliţiştii de penitenciare sunt nemulţumiţi că de zece luni solicită acordarea a două tranşe salariale restante din anul 2020, însă, până la această dată, aceştia au primit doar promisiunea acordării unui sfert de tranşă.

“Acest «praf în ochi» arată dispreţul politicienilor coaliţiei de guvernare pentru angajaţii din instituţiile de forţă ale statului. Inflaţia care a depăşit 15%, preţurile la alimentele de bază care s-au dublat şi facturile la energie electrică şi gaze naturale care conduc, în fiecare lună, la sărăcirea românilor, fac inevitabilă reinventarea protestelor din 10 august 2018. Aceste momente previzibile îi vor face pe actualii politicieni să întindă mâna pentru ajutor tocmai acestei categorii sociale pe care acum o dispreţuiesc. În acele zile, domnule Nicolae Ciucă, care, inevitabil, vor veni, poliţia şi penitenciarele vor fi tot în stradă, dar de data aceasta alături de protestatarii nemulţumiţi de ineficienta guvernare a României, iar Jandarmeria nu va mai deschide robinetul gazelor lacrimogene şi va arunca bastoanele şi scuturile la coşul de gunoi”, se mai arată în documentul citat.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează