fbpx

Contact

Protest al sindicaliştilor din sănătate la Guvern. Aceştia cer acordarea sporurilor de risc, program adaptat condiţiilor de lucru pentru cei care trebuie să poarte combinezoane de protecţie

Sindicalişti din sănătate protestează miercuri, la sediul Guvernului, ei depun un memoriu prin care solcită, printre altele, acordarea sporurilor legale pentru toţi cei care lucrează cu pacienţi bolnavi de COVID 19 sau suspecţi, precum şi reducerea programului de lucru adaptat la nevoile de recuperare a personalului care lucrează purtând echipament de protecţie. O delegaţie a protestatarilor a fost primită de premier.

Îmbrăcaţi în echipamentul de protecţie specific celor care intră în contact cu pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, mai mulţi sinidcalişti din sănătate s-au aflat la Palatul Victoria, pentru a depune un memoriu adresat prim-ministrului Ludovic Orban. În afară de reluarea dialogului social, ei mai cer acordarea sporurilor legale pentru toţi cei care lucrează cu pacienţi bolnavi de COVID 19 sau suspecţi, precum şi reducerea programului de lucru adaptat la nevoile de recuperare a personalului care lucrează purtând echipament de protecţie.

De asemenea solicită să fie identificate forme de recuperare a capacităţii de muncă a celor celor care lucrează în sănătate şi în domeniul asistenţei sociale, precum şi creşterea salariilor la nivelul corespunzător anului 2022 şi raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază actual, dar şi acordarea stimulentului de risc pentru toţi salariaţii din sănătate aflaţi în activitate în această perioadă.

Premierul a primit o delegaţie de trei persoane pentru a discuta pe marginea revendicărilor medicilo, a anunţat Executivul. În cursul zilelor următoare, prim-ministrul împreună cu ministrul Sănătăţii vor continua discuţiile cu reprezentanţii Sindicatului Sanitas pentru soluţionarea problemelor semnalate de cadrele medicale.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează