fbpx

Contact

Protest al sindicaliștilor la Poșta Română împotriva concedierilor

Un protest al membrilor de sindicat de la compania de stat Poșta Română are loc luni dimineață, potrivit unui comunicat al Blocului Național Sindical (BNS).

Protestul a început la ora 9, când mai multe zeci de angajați au ajuns în fața sediului central al companiei cu capital de stat.

Sindicaliștii protestează față de concedierile colective anunțate de conducerea companiei.

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 1,45 miliarde lei, în creştere cu 7,5% faţă de anul precedent. Cu toate acestea, profitul companiei s-a diminuat cu 74%, la 11,25 milioane lei. Numărul de angajați a scăzut ușor, cu 4%, la 22.338 persoane, arată datele consultate de Economedia pe platforma Termene.ro.

Un raport publicat luni de operatorul naţional poştal arată că veniturile salariaţilor s-au majorat, în medie, cu 30% în decursul unui an şi jumătate. Raportul publicat luni arată că, în 2022, a fost retehnologizată Fabrica de Timbre cu echipament de ultimă generaţie, au fost informatizate peste 700 de oficii poştale, a implementat noua tehnologie RPA (robotizarea proceselor manuale), dezvoltată şi folosită de gigantul UiPath.

În plus, s-au achiziţionat peste 5.200 de laptopuri şi calculatoare, 250 de imprimante, 2.700 de scannere, routere, servere şi 300 de maşini de numărat bani.

Sursa: www.g4media.ro

Comments

comments

Apelează