fbpx

Contact

Protest cu aproximativ 600 de participanti

Personalul auxiliar din parchete si instante, apartinand Federatiei Nationale Sindicale “Projust”, a protestat vineri in fata Ministerului Justitiei, conform AGERPRES.

Sindicalistii sunt nemultumiti de conditiile de munca, salarii si de lipsa de personal

Motivele care i-au scos pe sindicalisti in strada sunt legate de salarizare, conditiile de munca, lipsa statutului personalului auxiliar precum si de dialogul cu Ministrul Justitiei.

“In tot mandatul nu a adus nicio imbunatatire acestor persoane, mai rau, in Parlament a retras statutul personalului inaintat spre adoptare (…), a trecut de o Camera, iar la a doua Camera, la votul final, Ministerul Justitiei a venit si a spus ca isi retrage proiectul, ca nu-l mai sustine.”, a declarat Raducu Petcu, presedintele executiv al “Projust”.

Salariul unui grefier este de aproximativ 1.500 de lei net, in timp ce aprozii, soferii sau agentii procedurali au salariul minim pe economie.

Un statut al personalului auxiliar ar rezolva problemele

Raducu Petcu e de parere ca solutia la problemele personalului auxiliar din instante si parchete ar fi acordarea unui statut. Problemele legate de salarizarea la limita de supravietuire, orele suplimentare, conditiile de munca sau lipsa personalului, ar fi istorie.

Sursa: agerpres.ro

Comments

comments

Apelează