fbpx

Contact

Protest extrem la Ministerul Muncii: 16 angajați ai termocentralelor pe cărbune sunt în greva foamei

16 angajați de la termocentralele pe carbune de la Turceni, Rovinari, Ișalnița, Craiova și Iași au intrat în greva foamei, în fața ministerului Muncii. Oamenii au ales această măsură extremă de protest dupa ce luni au discutat, cu Ministrul Muncii, Marius Budai, caruia i-au cerut respectarea legii 197 care le-ar permite să iasă la pensie la 52 de ani pentru că lucrează în condiții grele.

Președintele Sindicatului Energia 2013 Iași și vicepreședinte al Federației Energetica, Sorin Turcu, spune că Ministerul Muncii nu respectă o lege care a fost adoptată și publicată în Monitorul Oficial. El spune că protestele continuă până când legea va fi pusă în aplicare.

“Am avut o delegație care a venit luni la Ministerul Muncii să găsim o soluție… un dialog constructiv cu ministrul. Din păcate, am primit aceleași răspunsuri, că legea trebuie armonizată, trebuie modificată… legea nu trebuie modificată! Legea există, iar domnul ministru Budăi, cred, este la al treilea mandat de ministru al Muncii și de fiecare dată jură pe Biblie că va respecta Constituția și legile țării. Legea 197 este o lege a țării ăsteia pe care dumnealui nu vrea să o aplice. De aceea, ieri, după discuție, cei din comisia care a participat la acea discuție au hotărât să declanșeze greva foamei. Am fost informați și noi, cei din teritoriu, și am hotărât să venim și noi alături de ei! Continuăm greva până când vom rezolva această situație, până vor hotărî că această lege trebuie pusă în aplicare, până vor intra în legalitate!”

Oamenii se tem și că își vor pierde locurile de muncă odată cu închiderea termocentralelor pe cărbune.

Sursa: www.rfi.ro

Comments

comments

Apelează