fbpx

Contact

Protest în centrele APIA – Nu vor fi preluate cereri între 12.00 şi 13.00 / Revendicările funcţionarilor / Activitatea ar putea fi blocată pe termen nelimitat

Funcţionarii APIA protestează, joi, iar între orele 12.00 şi 13.00 nu vor prelua cereri. Aceştia cer uniformizarea salariilor la nivel central.

”În data de 04 mai 2023, între orele 12.00 şi 13.00, funcţionarii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, membri ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor APIA nu vor primi cereri de plată la centrele locale şi judeţene ale agenţiei. Protestul se datorează neuniformizarii salariilor acestora la nivel central”, au transmis sindicaliştii din instituţie.

Potrivit acestora, APIA este una dintre cele mai performante instituţii publice care gestionează fonduri europene, dar singura Agenţie din subordinea MADR care nu are salariile aliniate la nivel central.

”De la înfiinţare până în prezent, APIA a atras pentru fermierii români peste 2 miliarde de euro anual şi derulează în momentul de faţă peste 100 de măsuri în sprijinul acestora”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia anunţă că, în cazul în care grila salarială nu va fi uniformizată, Federaţia Naţională a Sindicatelor APIA afiliată la CNS Cartel ALFA anunţă blocarea activităţii pe termen nelimitat.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează