fbpx

Contact

Protest si la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, din cauza sporurilor reduse

Peste 100 de angajați ai Institutului Inimii din Cluj-Napoca au declanșat, miercuri dimineață, un protest spontan cu încetarea lucrului, nemulțumiți de reducerea sporurilor, dupa ce si un protest similar a izbucnit si la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” din Galați. Peste 100 de angajați ai Institutului Inimii din Cluj-Napoca au declanșat, miercuri dimineață, un protest spontan cu încetarea lucrului, nemulțumiți de reducerea sporurilor.
Angajați, asistente și infirmiere s-au adunat în fața Institutului Inimii și așteaptă un răspuns din partea conducerii unității.
Directorul medical al Institutului Inimii, Adrian Molnar, a declarat, că s-au făcut demersuri la Ministerul Sănătății privind sporurile angajaților și se așteaptă soluții.
“Este un protest spontan legat de situația sporurilor declanșat de asistente și infirmiere. Noi nu putem asigura sporurile pe care le merită deoarece nu ne ajung fondurile. Am trimis la București, la Ministerul Sănătății, situația din care rezultă că nu ne ajunge bugetul pentru sporurile pe care le putem acorda, care sunt sub ceea ce au avut până acum angajații”, a spus Molnar. La spitalul din Galati, la intrarea în tura de dimineață, zeci de salariați au refuzat să lucreze și s-au adunat în curtea unității medicale, nemulţumiţi de salariile reduse şi de condiţiile de muncă.
Oamenii sunt revoltați pentru că au primit salarii mai mici, dar printre protestatari au fost și medici nemulțumiți de faptul că majorarea salarială nu este la nivelul celei promise de Guvern.
Cei peste o sută de asistenți medicali, infirmieri și membri ai personalului auxiliar s-au adunat în curtea unității, revoltați pentru că le-au scăzut salariile, după modificarea regulamentului de acordare a sporurilor, și de condițiile de muncă. Protestatarii au stat în curte aproximativ o oră, după care au intrat în sala de conferințe pentru a participa la o discuție cu conducerea spitalului.
Mai multe proteste similare au avut loc, în ultimele zile, la unităţi sanitare din ţară.

Sursa: Mediafax

Comments

comments

Apelează