fbpx

Contact

Protest spontan la Rompetrol – Petromidia. Sute de angajați cer majorarea salariilor

Protest spontan la Rompetrol – Petromidia. Sute de oameni care au ieșit din schimbul de noapte s-au adunat pe platoul din fața Administrației. Protestatarii sunt nemulțumiți că cei din conducere resping negocierea cu sindicatul care a cerut majorarea drepturilor salariale.

Protestatarii au ieșit în fața sediului rafinăriei Rompetrol din Năvodari după ce chiar în timpul nopții au aflat că administrația refuză continuarea negocierilor sindicale.

Conducerea ar fi transmis că amână negocierile până în primăvara viitoare, decizie neacceptată de salariați. Protestatarilor încep sa li se alături și cei din schimbul de zi care ar fi trebuit sa între la lucru.

Angajații Rompetrol Petromidia cer ca salariile să le fie mărite acum, începând cu luna decembrie, cer condiții mai bune de muncă, încadrarea în grupa specială.

Asta pentru că o grupa de muncă superioară i-ar scoate mai devreme la pensie după o viață plină de riscuri în rafinărie.

Anul trecut, în iulie, la Petromidia a avut loc o explozie urmată de un uriaș incendiu. Suflul exploziei a fost atât de puternic, încât a produs pagube uriașe, un angajat a fost găsit mort și alți doi, grav răniți, cu arsuri mari pe suprafaț corpului au fost trabnportați la spitale din București.

Acum, activitatea din Rafinărie nu este blocată. Acolo se muncește la foc continuu și fluxul nu poate fi întrerupt.

Conducerea Rompetrol rafinare a tranmis că va trimite un punct de vedere despre protest.

Liderul sindical de la Petromidia Petre Tancău, despre nemulțumirile salariaților:

„Suntem în negocierea salarială din luna septembrie, am încheiat negocierea salariului colectiv de muncă dar nu s-a finalizat creșterea salarială. Am cerut o creștere salarială de 1.500 de lei, decocamdată nu sunt mandatați să finalizeze negocierile și că dau acolo o primă de 3.000 de lei și negociem prin februarie dar oamenii nu acceptă așa ceva.”

Sursa: www.europafm.ro

Comments

comments

Apelează