fbpx

Contact

Proteste ale angajaţilor din Poliţie şi sistemul penitenciar, în faţa sediului Ministerului Finanţelor. Ei cer aplicarea unor măsuri care ar duce la majorarea veniturilor în aceste domenii

Angajaţi din Poliţie şi din sistemul penitenciar au anunţat că ies în stradă, luni, în faţa sediului Ministerului Finanţelor, pentru a protesta faţă de măsuri luate de Guvern care afectează nivelul veniturilor salariaţilor din aceste sectoare.

Membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) şi ai Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) vor participa la acţiuni de protest în stradă, în faţa Ministerului Finanţelor şi a Guvernului. Protestul anunţat în urmă cu o săptămână de SNPPC va avea loc până la finalul lunii februarie. Săptămâna aceasta au fost anunţate pichetări exclusiv la Ministerul Finanţelor, în zilele de luni şi marţi, între orele 10.00 – 12.00.

Revendicările poliţiştilor şi personalului contractual vizează neaplicarea începând cu 1 ianuarie 2022 în integralitate a Legii nr. 153/2017, diminuarea unor pensii de serviciu ale poliţiştilor, neaplicarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică de 20% tuturor beneficiarilor, neactualizarea normei lunare de hrană, în raport cu indicii preţurilor de consum stabiliţi de INS, neîncadrarea unitară a personalului contractual în grupe de muncă, precum şi neactualizarea calculului indemnizaţiei lunare de chirie.

Duminică seară, FSANP a anunţat că şi angajaţii din penitenciare se alătură protestului SNPPC, cerând “deblocarea salariilor si pensiilor, actualizarea normei de hrană şi de echipare la nivelul anului 2022”.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează