fbpx

Contact

Proteste ale Federatiei Sanitas la Ministerul Sanatatii

Federatia Sanitas continua seria protestelor in fata Ministerului Sanatatii.

Sindicalistii continua seria protestelor de marti

La fel ca saptamana trecuta, sindicalistii picheteaza sediul Ministerului Sanatatii.

Un protest este in plan si pentru martea viitoare, in data de 6 decembrie.

Reprezentantii Sanitas sunt nemultumiti ca nu au inceput negocierile

Sindicalistii sunt nemultumiti ca nu au inceput negocierile pentru contractul colectiv, care conform prevederilor legale, ar trebui sa dureze 60 de zile.

Atitudinea ministrului Sanatatii de a se ascunde dupa eterna scuza care deja a devenit penibila – protest politic – nu face decat sa arate lipsa de interes privind soarta angajatilor din sanatate si superficialitatea cu care trateaza importanta reglementarii unitare in sectorul de activitate pe care il pastoreste“, declara reprezentantii Sanitas, intr-un comunicat.

protest

Liderul sindicalistilor subliniaza ca protestele nu au tenta politica

Nu are legatura cu salarii, cu bani si nu are legatura cu politicul despre care se vorbeste in spate. Alegerile sunt alegeri, politicienii sunt politicieni, iar contractul colectiv de munca este o biblie a fiecaruia in spital, dupa care se orienteaza atat managerul, cat si asistentul, doctorul, muncitorul care trebuie sa lucreze si in anul urmator”, a sustinut presedintele Sanitas legat de protestul din 22 noiembrie.

Ministrul Sanatatii sustine ca inceperea negocierilor inainte de stabilirea bugetului ar fi ilegala

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu declara ca inceperea megocierilor pentru Contractul Colectiv de Munca inainte de aprobarea bugetului pe salarii ar fi ilegala.

Potrivit legii 62/2011, articolul 129, alineatul 3, angajatorul sau organizatia patronala initiaza negocierea colectiva cu cel putin 45 de zile calendaristice inainte de expirarea contractului colectiv de munca. Cu toate acestea, la articolul 138, avem alineatul 2, care spune ca, prin exceptie de la articolul 129, alineatul 3, contractele colective de munca in sectorul bugetar se negociaza in conditiile legii dupa aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli ale ordonatorilor de credite in limitele si in conditiile stabilite prin acestea. Practic, inceperea negocierilor inainte de aprobarea bugetului ar fi un act ilegal“, declara dupa ultimul protest, Vlad Voiculescu.

 

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează