fbpx

Contact

Proteste la Șantierul Naval Damen pentru că angajatorul refuză să acorde o creștere salarială corelată cu inflația

Angajaţii Şantierului Naval Damen Mangalia au protestat, luni, fiind nemulţumiţi de faptul că angajatorul refuză să acorde o creştere salarială corelată cu inflaţia, liderul de sindicat Laurenţiu Gobeajă precizând că propunerea conducerii este o creştere de 100 de lei brut acordată la salariul de bază.

Preşedintele Sindicatului Liber Navalistul, Laurenţiu Gobeajă, a declarat pentru News.ro, că luni a avut loc un nou protest în curtea şantierului, acesta având loc în timpul pauzei de masă. El a precizat că o altă nemulţumire este legată de faptul că în perioada următoare vor continua concedierile în cadrul şantierului deşi numărul salariaţilor a ajuns la 1.500.

Conducerea Damen a reacţionat în urma protestelor de la Şantierul Naval Mangalia şi a anunţat că va relua discuţiile cu angajaţii în data de 13 ianuarie.

“Săptămâna trecută şi astăzi, o parte dintre salariaţi s-au adunat pentru a protesta, în apropierea pavilionului administrativ. Protestul a avut loc ca urmare a nemulţumirilor acestora cu privire la cuantumul majorării salariale aplicabile începând cu ianuarie 2023, ajutorul de iarnă aplicabil pentru perioada decembrie 2022 – martie 2023 şi primele de performanţă plătite în decembrie 2022. Administraţia şi echipa de conducere înţeleg pe deplin greutăţile cu care se confruntă salariaţii în această perioadă şi au ales să acorde beneficiile de mai sus, fără acordul Sindicatului, urmând să continue discuţiile cu aceştia, începand cu data de 13.01.2023. Este o perioadă dificilă atât pentru angajaţi, cât şi pentru şantierul naval, care trebuie să fie competitiv într-un mediu economic global foarte dificil şi într-o industrie europeană a construcţiilor navale aflată în dificultate. Haideţi să dăm dovadă de unitate şi să ne respectăm reciproc, astfel încât să putem depăşi această perioadă dificilă”, a transmis conducerea Damen. Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează