fbpx

Contact

Pus în fața unui val de pensionări, operatorul centralei nucleare Cernavodă contractează head-hunter pentru a angaja peste 600 de oameni, de la mecanici la șefi

Compania de stat Nuclearelectrica (SNN), operatorul centralei nucleare Cernavodă, a lansat o procedură de consultare a pieței pentru a contracta servicii de recrutare și selecție de forță de muncă în vederea angajării a peste 600 de persoane, pe toate nivelele ierarhice – Low, Middle și High – după ce a estimat că mai mult de 300 de angajați actuali vor îndeplini condițiile de pensionare în următorii 4 ani.

Problema pensionărilor și plecărilor din companie, inclusiv peste hotare, este una mai veche a Nuclearelectrica. Astfel, în toamna anului trecut, SNN atrăgea atenția că, la finalul lui 2020, avea ocupate doar 2.011 de posturi, dintr-un total aprobat de aproape 2.400, 209 salariați pensionându-se pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstei standard, urmare a valorificării stagiilor de lucru în condiții deosebite și/sau speciale de muncă, cu preponderență în a doua jumătate a anului 2020, fiind înregistrate pensionări și în jurul vârstei de 55 ani și nefiind posibilă înlocuirea lor în timp scurt din cauza restricțiilor stării de alertă, dar și a nivelului de specializare al posturilor.

“În urma analizei raportului , rezultă un număr de aproximativ 327 de persoane ce urmează să îndeplinească condițiile de pensionare în următorii 4 ani, conform stagiului de cotizare și perioadei suplimentare la vechimea în muncă acordată pentru perioadele realizate în grupa I și a II-a, în baza legislației anterioare datei de 1 aprilie 2001, respectiv pentru perioadele realizate în condiții speciale și condiții deosebite de muncă”, se arată acum în documentația procedurii de consultare a pieței.

Potrivit sursei citate, în anul 2022, numărul estimat de personal ce ar putea să își manifeste dorința de a ieși la pensie mai devreme decât varsta standard este de aproximativ 153 de persoane. Pentru anii următorii, estimările sunt de 62 de persoane (2023), 53 de persoane (2024) și 59 de persoane (2025). Cifrele estimative se bazează pe datele aferente lunii martie 2022.

Astfel, Nuclearelectrica vrea să angajeze până la 320 de oameni la categoria de nivel Low, din care cel mult 200 cu studii medii, în principal cu specializările mecanic, electric, operator nuclear, reparator mecanic/electric, automatist, contabil, sudor, referent de specialitate, technician și șofer, și maximum 120 cu studii superioare, cu specializările inginer, economist, chimist, expert în achiziții publice, referent de specialitate, analist programator și inginer de sistem.

La categoria de nivel Middle, SNN vrea să angajeze până la 200 de persoane cu studii superioare, mai ales cu specializările inginer principal/specialist, economist principal/specialist, expert în achiziții publice principal/specialist, auditor Intern, analist programator specialist, inginer de sistem specialist, expert, șef birou, șef serviciu, consilier juridic, șef proiect, șef program special, coordonator proiect/program special, inginer proiectant și diriginte de șantier.

În fine, la categoria High, se urmărește angajarea a maximum 100 de persoane cu studii superioare, pentru pozițiile de dispecer coordonator, dispecer șef tură, expert principal, șef departament, inginer șef și director.

Sursa: www.profit.ro

Comments

comments

Apelează