fbpx

Contact

Rasturnare de situatie privind concurenta pentru functiile de conducere din invatamant

Inscrierea candidatilor pentru functiile de conducere in unitatile de invatamant s-a incheiat

Perioada alocata inscrierilor pentru functiile vacante de director si director adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar, s-a incheiat la inceputul acestei luni.

Conditiile aspre impuse de minister au descurajat candidatii

Daca in alti ani erau mai multi candidati care concurau pentru o pozitie de conducere, anul acesta, datorita conditiilor aspre impuse de minister, 25 de unitati de invatamant din Arges nu au avut niciun candidat.

“Nu avem inscrieri. N-as vrea sa cred ca au fugit (…) Eu cred ca punctajul pentru fiecare proba nu a fost convenabil pentru ei si s-au gandit ca nu or sa-l atinga. Pentru fiecare proba de concurs ei trebuie sa obtina minim 35 de puncte, asta inseamna nota 7”, a informat Eugenia Jianu, inspector scolar general adjunct ISJ Arges.

“Posibil sa nu se gaseasca personal in unitatile respective care sa corespunda cerintelor inscrierii la concurs. Directorii care sunt in functie e posibil sa nu indeplineasca conditiile, sa mai aiba putin pana la pensie si sa nu aiba cei 4 ani de mandat care se cer. Iar in celelalte unitati din mediul rural, nu au avut criteriile cerute in CV. “ e de parere Minerva Rizea, director al unei scoli argesene.

Profesorii care au dovedit ca au abilitatile necesare, vor fi obligati sa preia functiile de conducere

Inspectoratul Scolar Judetean va nominaliza profesori din fiecare unitate de invatamant, chiar daca acestia nu s-au aratat interesati de  functiile vacante.

 

 

Sursa: mediafax.ro

Comments

comments

Apelează