fbpx

Contact

România, cea mai mare creştere a costului orar al forţei de muncă din UE

Costul orar al forţei de muncă în România a înregistrat a rată de creştere de 18,6% în al doilea trimestru din 2017, comparativ cu perioada similară de anul trecut, cea mai mare rată din Uniunea Europeană, potrivit unui raport al Eurostat publicat vineri. Printre statele care au raportat creşteri ale costului orar al forţei de muncă se numără Ungaria (13%), Cehia (11,1%), Bulgaria (11%) şi Lituania (10,4%). O scădere a costului orar al forţei de muncă s-a înregistrat în Finlanda.

Costul orar al forţei de muncă a crescut cu 1,8% în zona euro şi cu 2,2% în Uniunea Europeană în al doilea trimestru din 2017 faţă de acelaşi trimestru din 2016.

În zona euro, remuneraţiile şi salariile plătite angajaţilor pe oră au crescut cu 2%, iar costurile nesalariale cu 0,8%, în al doilea trimestru din 2017 comparativ cu acelaşi trimestru de anul trecut. În Uniunea Europeană, remuneraţiile şi salariile pe oră au crescut cu 2,4%, iar costurile nesalariale s-au majorat cu 1,6% în perioada aprilie-iunie din anul acesta.

În al doilea trimestru comparativ cu acelaşi trimestru de anul trecut, costul orar al forţei de muncă în zona euro a crescut cu 1,5% în industrie, cu 2% în construcţii şi cu 2,1% în servicii.

În Uniunea Europeană, costul orar al forţei de muncă a crescut cu 2,2% în industrie, cu 1,6% în construcţii şi cu 2,7% în servicii.

Sursa: mediafax.ro

Comments

comments

Apelează