fbpx

Contact

România continuă să fie o ţară de emigrare. Procesul de îmbătrânire demografică s-a adâncit

Populația rezidentă a României a scăzut anul trecut cu 120 de mii de persoane, din cauza declinului demografic și a emigrației. Declinul este ușor mai scăzut, comparativ cu 2016. În schimb, se adâncește procesul de îmbătrânire a populației.Anul trecut, numărul deceselor a fost mai mare decât cel al naşterilor, cu peste 70 de mii. A doua mare cauză a declinului demografic este migraţia:

”România continuă să fie o ţară de emigrare, fenomenul constituind cea de-a doua cauză principală a reducerii populaţiei ţării. Soldul migraţiei internaţionale în anul 2017 a fost negativ, numărul emigranţilor depăşind numărul imigranţilor cu peste 53.000 persoane. În cursul anului 2017, bărbaţii au emigrat într-o proporţie mai mare decât femeile (50,9%). Şi în rândul imigranţilor, bărbaţii au fost majoritari (53,5%)”, transmite Institutul Naţional de Statistică într-un comunicat.

Populaţia rezidentă a României a scăzut aşadar anul trecut cu 120 de mii de persoane, un declin ceva mai mic decât cel înregistrat în 2016, când populaţia a scăzut cu 122.000 de persoane.

În schimb procesul de îmbătrânire demografică s-a adâncit, comparativ cu 1 ianuarie 2017. A crescut ponderea populaţiei vârstnice, de peste 65 de ani. Statistic, la acest moment în România sunt 116,9 persoane vârstnice la 100 persoane tinere.

SURSA: RFI

Comments

comments

Apelează