fbpx

Contact

România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la ponderea contractelor de muncă temporare. În 2020, unul din cinci angajaţi din Spania avea un contract de muncă temporar (20,1%), în Portugalia – 5%, în Letonia, Estonia, Lituania şi România – mai puţin de 3%

În 2020, aproximativ 0,9% dintre contractele de muncă din economia locală erau contracte temporare, o pondere similară cu cea înregistrată în anul precedent.

România a fost pe ultimul loc în Uniunea Europeană la ponderea contractelor de muncă temporare în totalul contractelor de muncă în economie în anul 2020, conform datelor de la Eurostat, oficiul european de statistică.

În 2020, circa 0,9% dintre contractele de muncă din economia locală erau contracte temporare, o pondere similară cu cea înregistrată în anul precedent, de 1,1%. Astfel, numărul contractelor de muncă temporare din România a fost de 80.000 anul trecut, în scădere de la 92.000 în 2019, după cum arată statisticile Eurostat.

La nivelul Uniunii Europene, numărul contractelor de muncă temporare a ajuns la aproape 22 milioane, reprezentând 10,7% din totalul contractelor de muncă din ţările membre.

Sursa: www.zf.ro

Comments

comments

Apelează