fbpx

Contact

România, printre statele UE în care a scăzut numărul de angajaţi în primul trimestru din 2020

Numărul angajaţilor a scăzut cu 0,2% în zona euro şi cu 0,1% în Uniunea Europeană în primul trimestru din 2020, comparativ cu precedentele trei luni, arată datele publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), preluate de Agerpres.

Este primul declin al numărului de angajaţi din trimestrul doi pentru zona euro şi din primul trimestru din 2020 pentru Uniunea Europeană. În primele trei luni din acest an, cel mai semnificativ avans al numărului de angajaţi s-a înregistrat în Lituania (1,6%), Malta (1,3%) şi Croaţia (1%), scăderi fiind în Spania (minus 1%), Bulgaria (minus 0,9%), Portugalia, Slovacia şi Suedia (toate cu minus 0,5%), Estonia (minus 0,4%), Italia şi Ungaria (ambele cu minus 0,3%), Belgia, Austria şi Franţa (toate cu 0,2%), România şi Grecia (ambele cu minus 0,1%).

Eurostat estimează că în statele Uniunii Europene erau 209,1 milioane de angajaţi în primul trimestru din 2020, din care 160,4 milioane în zona euro. Pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), numărul angajaţilor în primele trei luni din acest an a scăzut cu 0,3 milioane în zona euro şi cu 0,2 în Uniunea Europeană, comparativ cu precedentele trei luni. În ritm anual, în primul trimestru din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, numărul angajaţilor a crescut cu 0,4% în zona euro şi în Uniunea Europeană, România înregistrând un avans similar. Eurostat precizează că în cazul României şi Spaniei datele sunt provizorii.

Sursa: www.economica.net

Comments

comments

Apelează