fbpx

Contact

Romania si Bulgaria, tarile din UE cu cei mai multi specialisti IT femei

Romania este a doua tara, dupa Bulgaria, la nivelul UE, dupa ponderea femeilor care lucreaza in industria IT. Potrivit datelor publicate de Eurostat, 1 din 4 specialisti IT este femeie. Peste 1,3 milioane de persoane din tarile membre UE lucrau in industria IT, in 2016, potrivit statisticilor Eurostat. Doar 1 din 6 tinere urmau cursuri universitate de IT.

La nivelul UE, ponderea tinerelor in randul studentilor, in domeniul IT, difera de la o tara la alta: 6% in Olanda, 8% in Belgia, 10% in Luxemburg. Valori mai mari se inregistrau in Bulgaria (33%), Romania (31%), Grecia si Suedia (29%) si Cipru (26%). Aproximativ acelasi tipar se pastreaza si in piata muncii. Anul trecut, 8,4 milioane de persoane lucrau in industria IT, in tarile din UE. Forta de munca din acest domeniu este dominata de barbati, femeile reprezentand doar 17,2% (1,4 milioane) din numarul total de specialisti IT angajati in statele membre Uniunii Europene. Potrivit datelor Eurostat, in Ungaria, 8,9% din forta de munca in domeniul IT erau femei, in vreme ce in Cehia, femeile reprezinta 9,3% din numarul total de specialisti.

La polul opus, in Bulgaria, Romania si Lituania, peste un sfert din totalul specialistilor IT erau femei. Mai exact, 26,5% in Bulgaria (1 din 4 specialisti IT era femeie), 25,7% in Romania si Lituania.

Sursa: wall-street.ro

Comments

comments

Apelează