fbpx

Contact

Românii care trăiesc, lucrează şi studiază în Marea Britanie sunt bineveniţi în continuare, în pofida Brexit – ambasador

Românii care trăiesc, lucrează şi studiază în Marea Britanie sunt bineveniţi în continuare, în pofida Brexit, a dat asigurări Ambasadoul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell.

„Sunt foarte fericit că mulţi studenţi buni din România au ales să continue învăţământul universitar cu cei mai buni din lume, în Marea Britanie. Şi sunt foarte fericit şi mulţumit că medici şi asistenţi medicali buni din România lucrează în Serviciul Naţional de Sănătate, dar şi în multe profesii şi domenii în care românii fac lucruri foarte importante”, a subliniat diplomatul.

„Negocierile (pentru Brexit- n.r.) au început această săptămână, chiar luni, au început într-un mod constructiv şi aşteptăm o relaţie bună între Marea Britanie şi statele din Uniunea Europeană. Cum am spus ieşim din Uniunea Europeană (…), dar nu ieşim din Europa, suntem parteneri şi suntem prieteni pentru România şi dezvoltăm acest parteneriat şi această prietenie”, a dat asigurări Ambasadorul.

Întrbat dacă există garanţii privind drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie, în contextul Brexit, Paul Brummell a răspuns: „Sper să fie o soluţie în curând în negocierile privind Brexit şi care va fi o soluţie bună şi pentru cetăţenii români din Marea Britanie şi pentru cetăţenii britanici din alte ţări ale Uniunii Europene”.

Ambasadorul a subliniat că Bucureştiul şi Londra au un parteneriat strategic, bazat pe doi piloni. „Securitate şi prosperitate. Iar obiectivul meu este să dezvoltăm relaţiile noastre pe ambii piloni”, a explicat el.

„Cred că relaţiile bilaterale, în realitate, sunt bazate pe contact personal”, a mai spus ambasadorul salutând faptul că atât comunitarea românească din Marea Britanie, cât şi cea britanică din România sunt foarte dinamice.

viewscntSursa: news.ro

Comments

comments

Apelează