fbpx

Contact

S-a lansat primul card cultural pentru angajatii romani

Compania Up Romania emite, incepand din 24 aprilie 2019, tichete culturale pe suport de hartie si carduri culturale pentru angajatorii care vor sa isi recompenseze suplimentar angajatii. Valoarea maxima a unui tichet cultural este de 50 de lei. “Posibilitatea acordarii de tichete culturale raspunde unei nevoi reale a companiilor care cauta instrumente si solutii creative pentru recrutarea, motivarea si retentia pe termen lung a angajatilor. Angajatorii au un alt mijloc eficient pentru atragerea si pastrarea de noi talente. Pentru industriile creative si tech, unde lucreaza persoane tinere, dinamice, consumatori alerti de cultura si evenimente culturale, disponibilitatea cardului cultural ar trebui sa fie o veste buna”, a declarat Elena Pap, director general Up Romania.

Up Romania va pune la dispozitia utilizatorilor carduri si tichete Up Cultura. Valoarea minima a unui tichet cultural este de 10 lei, iar valoarea maxima este de 50 de lei. Daca sunt acordate lunar, valoarea acestora nu poate depasi 150 de lei pentru un angajat. In cazul in care cardurile sau tichetele culturale sunt acordate pentru un eveniment, valoarea maxima lunara nu poate depasi 300 de lei. Tichetele culturale se incadreaza in categoria cheltuielilor sociale si sunt deductibile la calculul impozitului de profit in limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile angajatilor. La acordarea a 150 de lei in tichete culturale, angajatorul are un avantaj fiscal de 86 de lei per angajat, fata de aceeasi suma acordata in bani.

“Tichetul cultural este un beneficiu cu castig imediat pentru angajatii interesati de socializare, expunere culturala si divertisment, iar pentru angajatorii care il vor acorda va aduce castiguri pe termen lung. In plus, este o noua cale pentru a creste consumul de cultura si produse culturale al angajatilor romani”, a adaugat Elena Pap. Cu tichetul cultural Up Cultura, beneficiarii vor putea merge la spectacole de teatru, filme si proiectii cinematografice, concerte, targuri si expozitii, festivaluri, vor putea intra la muzee si parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor. De asemenea, acestea vor putea fi folosite pentru achizitia de carti si manuale scolare, filme si albume muzicale in orice format. Astfel, tichetele culturale sustin comunitatea locala, incurajeaza viata culturala locala si investitiile in cultura.

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează