fbpx

Contact

Salariaţii fabricii IMGB protestează în faţa Guvernului. Cer blocarea închiderii şi demolării uzinei

Salariaţii fabricii IMGB vor protesta marţi, începând cu ora 12:00, în faţa Guvernului, nemulţumiţi de închiderea societăţii de către firma coreeană Doosan Heavy Industries, anunţă Sindicatul Independent Dreptatea. Salariaţii solicită intervenţia Guvernului pentru blocarea închiderii şi demolării fabricii.
Sud-coreenii de la Doosan au decis să închidă IMGB. Platforma ar putea să devină proiect imobiliar, iar 400 de oameni îşi pierd slujba Concernul sud-coreean Doosan, care controlează producătorul de mașini grele și platforma de circa 70 de hectare IMGB, a decis întreruperea activității subsidiarei românești.

Încetarea activității de producție este argumentată prin constrângerile legate de activitatea curentă și a celor comerciale, susţin sud-coreenii. Decizia a fost luată în luna ianuarie. Pe platforma Doosan din România lucrează peste 400 de angajați, iar anul trecut, compania a avut afaceri de 249,4 milioane lei, dar o pierdere de peste 25 milioane lei. Produsele realizate aveau ca destinaţie industria navală, petrochimică, nucleară, hidroenergetică sau minieră. Compania vinde pe pieţe precum China, India, Vestul Europei, Africa, Orientul Mijlociu, America de Sud sau Statele Unite.

Sursa: www.economica.net

Comments

comments

Apelează