fbpx

Contact

Salarii demne de marile corporatii, in spital

Contrar imaginii generale despre salariile din medicina, o statistica pentru anul 2016 ne arata ca nu toate salariile din medicina sunt mici.

In decembrie 2016, un medic castiga 6.140 de lei net

Potrivit jurnalistilor de la Ziarul Financiar, un medic de la Spitalul Universitar a castigat in medie, in decembrie 2016, 6.140 de lei net.

Media e calculata aritmetic pentru toti cei 430 de medici angajati in cadrul spitalului.

Venitul include si sumele aferente garzilor

Venitul mediu nu ar ajunge insa la aceasta valoare, fara a include si sumele aferente garzilor.

Cresterea salariului minim brut, cresterea salariului de baza preponderent pentru personalul medico-sanitar de specialitate, a tarifului orar pentru plata garzilor si cuantumul sporurilor au generat aceste majorari salariale“, a declarat seful Biroului Salarizare din cadrul Spitalului Municipal.

Salariile se apropie de cele din mediul privat

Astfel, salariile din spitalele de stat care cresc pana la 1.500-2.000 de euro se apropie de salariile din mediul privat.

Medicii de la Spitalul Municipal castigau in decembrie 2016 cu 50% mai mult decat in anul anterior, in timp ce asistentii aveau venituri cu 30% mai mari ca in 2015.

Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in randul rezidentilor, daca ne amintim ca in urma cu 3-4 ani acestia castigau intre 800 si 1.000 de lei.

 

 

Sursa: cariereonline.ro

Comments

comments

Apelează