fbpx

Contact

Salariul minim pe economie nu crește de la 1 ianuarie 2024

Una dintre cele mai aşteptate decizii ale mediului de business, cea despre salariul minim pe economie, este aproape finalizată.

În urma discuţiilor dintre guvern, sindicate şi patronate a reieşit că salariul minim pe economie nu va creşte de la 1 ianuarie, având în vedere că niciuna dintre părţile implicate nu a propus această dată pentru viitoarea creştere.

Sindicatele, patronatele şi guvernul au avut propuneri diferite cu privire la valoarea salariului minim pe economie şi cu privire la data de la care ar trebui să crească.

Patronatele propun creşterea salariului minim să fie făcută în două etape, 3.500 de lei de la 1 iulie 2024 şi 3.700 de lei de la 1 ianuarie 2025, sindicatele au propus o creştere până la 3.800 de lei brut, aplicată din martie 2025, iar guvernul propune 3.700 de lei brut, de 1 iulie 2024.

Problema principală, spune Radu Burnete, directorul executiv al Confederaţiei Patronale Concordia, este că acum mediul de business nu mai are un calendar clar al schimbărilor salariului minim pe economie.

Sursa: www.zf.ro

Comments

comments

Apelează