fbpx

Contact

Salariul minim pentru ucenici si stagiari, decontat

Guvernul a decis ca va deconta salariul minim pe economie pentru ucenicii si stagiarii incadrati de angajatorii care isi desfasoara activitatea in Romania.

Angajatorul care incheie un contract de ucenicie beneficiaza de 1.125 lei net/ luna

Astfel, un angajator care incheie un contract de ucenicie beneficiaza la cerere, pe perioada valabilitatii acestuia (intre 1 si 3 ani) de 250 de euro net pe luna (1.125 de lei), din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Angajatorul care incheie un contract de stagiu, beneficiaza de 1.350 de lei net/ luna

Pentru a stimula incheierea contractelor de stagiu cu absolventi de invatamant superior, angajatorii care incheie astfel de contracte vor beneficia de 300 de euro net/ luna (1.350 de lei).

Contractele aflate in derulare isi produc efectele pe perioada incheierii

Contractele aflate in derulare la data intrarii in vigoare a legii, isi produc efectele pana expira perioada pentru care au fost incheiate.

Finantarea poate fi facuta din fonduri publice nationale sau fonduri europene

Finantarea pentru aceste beneficii poate fi facuta din fonduri publice nationale precum si din fonduri europene structurale si de investitii.

Sumele din bugetul asigurarilor pentru somaj destinate finantarii acestor masuri vor fi alocate in limita bugetului din 2017 si a estimarilor pe anii urmatori, iar accesarea de fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020 se va realiza din Programul Operational Capital Uman.

Se urmareste astfel sprijinirea angajatorilor precum si scaderea ratei somajului.

Proiectul va fi trimis spre aprobare

Proiectul de lege va fi trimis Parlamentului spre aprobare iar Ministerul Muncii va elabora si va supune spre aprobare normele de aplicare a noilor reglementari.

 

Sursa: mmuncii.ro

Comments

comments

Apelează