fbpx

Contact

SANITAS ameninţă cu declanşarea conflictului colectiv de muncă, după ce numai o parte din angajaţii din DSP-uri, şi anume funcţionarii publici, vor primi majorarea salarială

Codul muncii

Federaţia SANITAS ameninţă cu declanşarea conflictului colectiv de muncă, după ce numai o parte din angajaţii din DSP-uri, şi anume funcţionarii publici, vor primi majorarea salarială, prin Ordonanţa de Urgenţă pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învăţământ şi alte sectoare de activitate bugetară.

Sindicatul arată că, din 4800 de salariaţi, cresc veniturile numai pentru 1800. ”În condiţiile în care avem epidemie de rujeolă şi încă nu ne-am revenit după pandemia COVID, Guvernul alege să recompenseze numai funcţionarii publici din DSP-uri, restul personalului, în mare majoritate personal medical, să mai aştepte”, mai spune sindicatul.

”Guvernul României continuă să facă greşeală după greşeală! Sau poate nu greşeşte ci îşi plănuieşte fiecare mişcare atent, pentru a obţine efectul garantat al politicii DEZBINĂ ŞI CONDU!

ORDONANŢA DE URGENŢĂ pentru unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din învăţământ şi alte sectoare de activitate bugetară cuprinde şi creşteri salariale pentru angajaţii din DSP-uri, dar ce să vezi? Numai pentru o parte dintre ei şi anume funcţionarii publici! Adică, din 4800 de salariaţi, cresc veniturile numai pentru 1800! ”, scrie Federaţia Sanitas pe Facebook.

SANITAS precizează că, ”după aproape o lună de proteste, în care toţi salariaţii din DSP-uri au fost în stradă, şi au fost păcăliţi de diverse sindicate că vor fi susţinuţi, iată că astăzi avem acest rezultat neaşteptat, care cu siguranţă va dezbina echipa din aceste instituţii, aşa cum creşterile discreţionare de venituri au distrus armonia şi în întreg sistemul sanitar”.

”Considerăm că folosirea de măsuri diferite pentru a recompensa acelaşi tip de muncă este împotriva oricăror principii democratice sănătoase. Şi în încercarea de a opri odată pentru totdeauna aceste practici, dragi colegi din SĂNĂTATE şi Asistenţă Socială, dacă numai astfel înţeleg legiuitorii acestei ţări că AŞA NU SE MAI POATE, haideţi să le demonstrăm că ştim să ne luptăm pentru drepturile noastre: Semnaţi listele pentru DECLANŞAREA CONFLICTULUI COLECTIV DE MUNCĂ! Listele le găsiţi la liderul SANITAS din unitatea în care lucraţi!”, anunţă SANITAS.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează