fbpx

Contact

Sanitas amenință cu proteste de amploare din cauza măsurilor de austreritate pregătite de Guvern

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a decis declanşarea unor ample mişcări de protest, ce vor fi făcute publice în cursul zilei de azi, a declarat Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti.

Astfel, în data de 23 mai, de la ora 11:00, va avea loc pichetarea Ministerului Sănătăţii, iar în 8 iunie o grevă cu întreruperea activităţii timp de două ore, între 9:00 şi 11:00.

Totodată, din 15 mai începe strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale, programate în data de 15 iunie 2023.

Decizia sindicaliştilor a fost luată având în vedere că asigurările Guvernului de a nu bloca ocuparea posturilor în sectoarele Sănătate şi Asistenţă Socială nu s-au concretizat, iar revendicările din februarie nu au fost soluţionate.

Viorel Huşanu a mai semnalat personalul insuficient şi salarizarea neatractivă, peste 80% dintre asistente având un câştig salarial de până în 4.500 de lei.

Potrivit acestuia, s-a inoculat ideea că salariile în sănătate sunt mari, dar că poate demonstra că salariul pentru peste 80% dintre asistenţi este între 3.300 – 4.500 de lei, cu sporuri incluse, muncă în zilele când alţii stau acasă sau ture de noapte. O infirmieră ia în mână în jur de 2.500 de lei.

Totodată, acesta a menţionat că Ministerul Sănătăţii a decis să diminueze numărul de paturi din spitale, în contextul în care, în ultimii zece ani, au fost reduse circa 17.000 de paturi în sectorul public.

Sursa: www.agerpres.ro

Comments

comments

Apelează