fbpx

Contact

SANITAS, după întâlnirea cu premierul: Astăzi nu am rezolvat nimic. Suntem dispuşi să ajungem până la grevă generală

Viorel Huşanu, preşedintele SANITAS Bucureşti, a declarat miercuri, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu, pe tema revendicărilor celor din sistemul de sănătate, că din păcate nu au rezolvat nimic.

El a precizat că în opinia Guvernului, nu ar trebui să fie o creştere uniformă de 20% în sistem şi nu vor renunţa la această solicitare, fiind dispuşi să ajungă până la grevă generală.

Viorel Huşanu a afirmat că premierul a solicitat un răgaz de 10 zile pentru a analiza solicitările sindicaliştilor din sănătate şi să calculeze impactul bugetar.

Totusi, SANITAS anunţă o serie de pichetări, în perioada următoare, dar şi un mare miting de protest la Bucureşti, la care să participe peste 10.000 de persoane.

Liderul de sindicat a spus că a fost stabilit deja şi un calendar al protestelor.

”Calendarul a fost stabilit, vor urma o serie de pichetări, chiar începând de mâine la Ministerul de Finanţe, lunea viitoare la Ministerul Muncii, apoi la Ministerul Sănătăţii. Va urma un mare miting la Bucureşti cu peste 10.000 de oameni. Am stabilit programul până la 1 februarie, timp în care am dat acest răgaz Guvernului ca în această comisie să găsească soluţii pentru revendicările noastre, după care, la 1 februarie, vom stabili exact data mitingului şi a grevei generale”, a mai spus Viorel Huşanu.

Principala revendicatre a fost legată de majorarea tuturor salariilor din sistemul de sănătate, cu 20 la sută.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează