fbpx

Contact

Sapte moduri in care poti fi mai fericit la locul de munca, potrivit expertilor in cariera

Daca lucrezi 40 de ore dintr-o saptamana de 168 de ore, inseamnca ca iti petreci aproape un sfert din saptamana la locul de munca. Unii angajati simt aceste 40 de ore ca 4.000 pentru ca nu sunt fericiti la locul lor de munca, iar pentru altii timpul trece fara sa-si dea seama. Citeste in continuare sfaturi de la 7 experti in cariera despre cum sa fii mai fericit la locul de munca, potrivit Business Insider.

1. Concentreaza-te pe dezvoltarea profesionala
Ca alte experiente din viata, sa fii fericit la locul de munca incepe cu modul in care iti vezi meseria si persoanele cu care lucrezi. Concentreaza-te pe dezvoltarea profesionala la job, pentru ca fericirea in acest caz inseamna ca te poti dezvolta si invata mai multe in companie.

– Jilian Seijo, HR manager la Develop Intelligence

2. Afla ce te motiveaza cu adevarat
Multi oameni au ajuns sa fie nemultumiti la locul de munca, deoarece nu au reusit sa gaseasca ce ii motiveaza. Ei nu au gasit un sens in munca lor sau in legatura cu echipa lor. Asadar, gandeste-te bine la modul in care iti definesti fericirea, succesul si implinirea la locul de munca.

– Kira Nurieli, fondator si director la Harmony Strategies Group

3. Ia pauze de 10-15 minute
Ia o pauza de 10-15 minute pentru meditatie, plimbare, muzica sau orice vrei tu si stii ca te calmeaza. O pauza la timpul potrivit te poate ajuta sa fii mai relaxat si mai entuziasmat la birou.

– Penelope Brackett, practice development manager la RiseSmart

4. Pastreaza-ti un “fisier cu zambete”
Opreste-te din a te compara cu strainii de pe internet. Pastreaza-ti o lista cu toate realizarile, complimentele si multumirile de la oameni reali. 5. Aminteste-ti de ce iti place sa lucrezi acolo
Aminteste-ti de ce ai asteptat sa lucrezi la acest loc de munca. De cele mai multe ori suntem entuziasmati cand incepem sa muncim la un nou job, dar, in timp, pe masura ce stresul creste, pierdem din vedere ceea ce este cu adevarat interesant la jobul pe care il avem.

– Esther Gonzalez Freeman, career coach

6. Nu fi online 24/7
Daca nu este o situatie de urgenta sau un fel de circumstanta unica, angajatii nu ar trebui sa fie sau sa se simta niciodata fortati sa fie conectati 24/7. Companiile nu au nevoie si nu ar trebui sa implementeze un mediu de lucru care sa incurajeze oamenii sa fie disponibili non stop. Companiile au nevoie de o forta de munca fericita.

– Zach Holmquist, cofondator Teem

7. Vorbeste cu seful tau mai des
Cel mai bun mod de a fi mai fericit la locul de munca este sa vorbesti mai des cu seful tau. Chiar daca pare inconfortabil la inceput, discutiile cu seful tau te pot ajuta sa descoperi oportunitati de crestere – afli ce conteaza cel mai mult pentru el.

– Dave Lane, CEO la Inventiv

Sursa: www.wall-street.ro

Comments

comments

Apelează