fbpx

Contact

Şase din zece companii au bugetat majorări salariale în 2023, în scădere faţă de anul trecut

Şase din zece companii active pe piaţa din România au bugetat, pentru 2023, măriri salariale pentru acest an, în condiţiile în care, anul trecut, 73,7% au adoptat această măsură, relevă datele celui mai recent sondaj derulat de o platformă de recrutare online.

Conform eJobs, un sfert dintre respondenţii sondajului spun că salariile nu vor creşte cu mai mult de 5% anul acesta, în timp de 37,5% au programate măriri între 5% şi 10%, comparativ cu anul trecut. 20,8% anunţă majorări între 10% şi 20%, iar 12,5% spun că vor fi ajustate cu inflaţia.

De asemenea, peste două treimi (68,2%) dintre angajatorii români susţin că majorările salariale vor viza toţi angajaţii din companie, dar 18,2% declară că fiecare manager de departament va decide ce angajaţi vor primi salarii mărite, în funcţie de performanţa acestora. În acelaşi timp, 9,1% au bugetat creşteri în special pentru angajaţii din poziţii “entry level”, iar 4,5% că le vor direcţiona către specialiştii din companie, ca metodă de retenţie.

Potrivit sursei citate, principalele domenii în care sunt stabilite creşteri salariale în lunile care urmează sunt: Vânzări, Resurse umane, Producţie, Telecomunicaţii, IT, Banking şi Agricultură.

Cele mai multe dintre companiile participante la sondaj sunt din Bucureşti (47,7%), următoarele judeţe, din punctul de vedere al reprezentativităţii, fiind Cluj, Mureş, Prahova, Braşov, Constanţa, Timiş, Bacău şi Suceava.

Sondajul a fost realizat în luna februarie pe un eşantion de 130 de companii angajatoare.

La ora actuală, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 30.000 de locuri de muncă.

Sursa: www.agerpres.ro

Comments

comments

Apelează