fbpx

Contact

Șase din zece patroni îți verifică postările pe Facebook înainte să te angajeze

Șase din zece angajatori verifică, în procesul de evaluare a unui candidat pentru o eventuală angajare, profilurile acestuia de social media, iar aproape patru din zece angajatori confirmă că țin cont și de acest criteriu înainte să ia o decizie de angajare.

Conform aceluiași sondaj, angajatorii verifică, de regulă, informațiile referitoare la experiența profesională pe care candidații și le indică în CV. Aproape șapte din zece specialiști în recrutare au recunoscut că verifică de obicei candidatul discutând și cu angajatorii lui anteriori.

Pe de altă parte, CV-ul tipărit nu mai valorează atât de mult pentru angajatori. Doar pentru 35% dintre cei care fac recrutarea mai contează dacă un candidat vine cu un CV pe hârtie la interviu, pentru restul de 65% contând puțin sau deloc.

Peste jumătate dintre angajatori, mai precis 53 la sută, testează de obicei și abilitatea unui candidat de a interacționa cu echipa din care ar urma să facă parte, atât pentru pozițiile low-level, cât și pentru cele high-level.

Cât de mult contează farmecul personal

Prima impresie este importantă pentru 95 la sută dintre angajatori, recunosc aceștia.

Principalele caracteristici pe care un patron aceștia le caută la un angajat sunt încrederea în sine (78,5% dintre respondenți), abilitatea de a rămâne calm sub presiune (76,2%) și capacitatea de convingere (61%). De asemenea, mai contează atitudinea relaxată și curajul candidatului (circa 33 la sută) precum și șarmul personal (14 la sută).

Sondajul BestJobs a fost efectuat în perioada 01 – 15 mai 2019, pe un eșantion de 292 companii mici, medii și mari din România.

Sursa: www.romanialibera.ro

Comments

comments

Apelează