fbpx

Contact

Sătenii unei comune din Argeş şi-au furat cu roaba propriul dig de protecţie împotriva inundaţiilor

Mi se pare normal, nu ? Având în vedere că realitatea este săracă în România. Când eşti sărac, eşti prost. Şi, în acest fel, toate se leagă. Tot de aici vine şi invidia la români, tot din sărăcie.

Cel mai trist este că ne încăpăţânăm să ne înfumurăm, să ne arătam colţii la ruşi, ne spunem că suntem Axis Mundi, dar noi ne furăm sacii de la digul de protecţie. Mai e ceva de spus?

 Adrian Moisescu, reprezentant ABAAV, crede că la ruperea digului s-a folosit un utilaj: „Cert e că nu mai există diguri. Probabil le-au luat, probabil le-au spart. Cred că au lucrat cu un utilaj, pen­tru că erau foarte înalte. Noi le-am lucrat atît în ziua prece­den­tă debi­telor foarte mari de vineri, cît şi vineri noapte, cînd am avut anu­mi­te porţiuni unde exista posi­bili­tatea de rupere a digurilor şi am intervenit de  urgenţă. Acolo o să vedeţi Vokswagenuri, Audi. Deci ei circulă prin albia rîului şi se duc acasă. Şi probabil au trebuit să iasă, au zis că nu mai vin ape mari, aşa că au rupt digul. Luni (n.r. – azi) avem avertizare de cod portocaliu. Există astfel posibili­ta­tea să iasă pe acolo albia şi atunci o să inunde în aval mai multe ca­se. Exact situaţia de dinainte! Prac­­tic, au distrus digul pe malul drept, deşi puteau să-l distrugă doar pe cel stîng şi să meargă pe par­tea cealaltă, dar le-o fi trebuit şi materialul, nu ştiu, habar n-am! Ce contează e că ce se vede este rupt. Nu se putea rupe un dig atît de mare cu lopata. În zonă e doar un utilaj, al Primăriei Mălureni. Cred că cu utilajul primarului de la Mă­lu­reni a fost rupt digul!“, a declarat Moisescu pentru publicația argeșeană Curierul Zilei.

Aşadar, avem toate simptomele unui sistem în ansamblu bolnav. Un astfel de exemplu scoate la lumină capacitatea indivizilor din turmă de a fi manipulaţi, nu numai prostiţi. Pe o altă scară, arată iscusinţa politicienilor care au reuşit să înjosească întreaga societate română. La mai mare!

George Colang

Comments

comments

Apelează