fbpx

Contact

Scutirea de la impozit, amanata

Programatorii cu studii medii nu vor mai fi scutiti de impozitul pe venit, in 2017, cum se anuntase in programul de guvernare.

Ministrul Comunicatiilor a explicat ca intarzierea este din cauza fostului guvern

Ministrul Comunicatiilor, Augustin Jianu a explicat ca intarzierea este din cauza fostului guvern, care a exclus programatorii din categoria de outsourcing, de la scutirile impozitului pe venit.

“In luna decembrie a anului trecut, Guvernul anterior a dat un ordin care sa faciliteze accesul la aceasta facilitate pentru start-up-uri, insa prin adaugarea unei sintagme de tip programe finale sau componente a unor componente finale au exclus complet piata de outsourcing, deci toata industria de outsourcig  IT din Romania, care este cea mai mare parte din acest sector IT nu mai beneficiaza de aceasta scutire”, a declarat ministrul.

Scutirea se va aplica din 2018

Pentru ca acestia sa intre din nou in categoria de outsourcing, trebuie emis un ordin de ministru si trebuie facuta o analiza a situatiei, actiuni demarate deja de asociatii patronale, companii si alte autoritati ale statului.

Finalizarea acestei facilitati precum si extinderea si pentru alte modele de afaceri (precum business-uri pentru medici si cercetare, din domeniul sanatatii), este prevazuta pentru trimestrul III.

Daca specialistii se incadreaza in termen, scutirea va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018, dupa spusele ministrului.

 

Sursa: legestart.ro

Comments

comments

Apelează