fbpx

Contact

Se anunță proteste la Parlament și în fața a două ministere: Polițiștii și angajații din penitenciare, nemultumiti de inechitățile salariale

Ofițerii și agenții de poliție și din penitenciare împreună cu rezerviștii militari vor protesta joi, 7 februarie, în fața Ministerului de Interne și apoi în fața Ministerului Justiției nemulțumiți de inechitățile salariale și de discriminarea pensionarilor militari, au anunțat sindicaliștii din poliție și penitenciare, potrivit G4 Media.

Primul protest va avea loc joi, la ora 9.00, în fața sediului MAI, după care, la ora 12.00, manifestația se va muta la Ministerul Justiției. Ulterior, pe 8 februarie, protestul va fi continuat la Parlament, potrivit unui comunicat de presă comun al Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor și Forumul Structurilor Asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.

Aceste proteste vor avea loc chiar în timp ce la București se va desfășura o Reuniuni Informală a Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), la nivel de miniștri.

”Salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională au fost înghețate prin ordonanțe de urgență care au suspendat în mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice (L153/2017) și care au dezechilibrat acest pretins cadru unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate”, se arartă în comunicatul citat.

Sursa: B1TV

Comments

comments

Apelează