fbpx

Contact

Secretariatul General al Guvernului și Institutul Național de Administrație, acord cu Banca Mondială pentru dezvoltarea programelor de formare profesională

Secretariatul General al Guvernului și Institutul Național de Administrație au semnat cu Banca Mondială un acord pe o perioadă de doi ani, pentru îmbunătățirea programelor de formare profesională dedicate angajaților din administrația publică, transmite Executivul, într-un comunicat de presă. „Un nou acord de asistență tehnică între Secretariatul General al Guvernului (SGG), Institutul Național de Administrație (INA) și Banca Mondială (BM) a fost semnat astăzi, 29 octombrie 2019, în vederea întăririi capacității INA și SGG de a dezvolta și a implementa politici publice cu impact asupra sistemului de formare profesională din administrația publică. Analize funcționale, bune practici internaționale, standarde comune, practici de optimizare a proceselor decizionale sau programe de mentorat sunt câteva dintre acțiunile prevăzute în acordul ce are drept obiectiv final creșterea calității serviciilor publice și a relației dintre stat și cetățeni”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit Guvernului, acordul semnat marți cu Banca Mondială este pe o perioadă de doi ani și vine în sprijinul proiectului „Întărirea capacității INA privind dezvoltarea de studii/ analize cu impact asupra sistemului de formare profesională în administrația publică”, care are o valoare totală de aproape 8.000.000 lei. „Eforturile întreprinse de partenerii acordului de asistență tehnică, pe perioada celor doi ani ai parteneriatului, vor sta la baza fundamentării corecte a noii Strategii privind Formarea Profesională pentru Administrația Publică 2021-2027.Acordul semnat astăzi vine în sprijinul proiectului „Întărirea capacității INA privind dezvoltarea de studii/ analize cu impact asupra sistemului de formare profesională în administrația publică”, semnat în august, anul acesta. Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020 și va fi implementat de INA, în parteneriat cu SGG și Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP). Valoarea totală a proiectului este de 7.939.028,70 lei, durata acestuia fiind de 24 de luni”, mai transmite Executivul.

Secretarul de stat din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Oana Pintiliei, precizează că acordul vizează cariera angajaților din administrație.

„Îmbunătățirea calității actului public este direct proporțională cu modul în care resursele umane din administrație sunt administrate și valorificate. Trainingurile și formarea profesională joacă un rol important la nivel individual, instituțional și al întregului sistem public. Ne bucurăm că putem să punem bazele unor noi practici care vizează cariera angajaților din administrație și sperăm ca ele să fie continuate și integrate în reforma de fond a aministrației publice ”, a spus Oana Pintilei, secretar de stat în cadrul SGG.

Președintele Institutului Național de Administrație, Pavel Năstase, a susținut că la finalul parteneriatului va exista o analiză care va duce la o mai bună aplicare a programelor de formare profesională.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Comments

comments

Apelează