fbpx

Contact

Senatul a aprobat procedura de urgenţă pentru dezbaterea şi adoptarea Legii pensiilor

Senatul a aprobat, luni, procedura de urgenţă pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului de lege privind sistemul public de pensii, iniţiat de Guvernul României. Senatorii au aprobat procedura de urgenţă pentru proiectul de lege privind sistemul public de pensii, cu 79 de voturi „pentru” şi 21 de voturi „împotrivă”.

Proiectul legislativ a fost înregistrat la Senat pe 19 octombrie, fiind trimis pentru aviz la comisiile competente, respectiv Comisia juridică, Comisia pentru muncă, Comisia de buget şi Comisia pentru drepturile omului.

Guvernul a adoptat, pe 10 octombrie, noul proiect al Legii Pensiilor, documentul având şi avizul Consiliului Economic şi Social. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern în care a fost adoptat noul proiect al Legii Pensiilor, că nicio pensie nu va scădea după recalculare, că nu se modifică vârsta standard de pensionare şi nici stagiul de cotizare. Aceasta a precizat că impactul financiar al legii va fi în 2019 de 8,4 miliarde de lei, urmând să ajungă în 2020 la 24,8 miliarde de lei.

Sursa: Mediafax

Comments

comments

Apelează