fbpx

Contact

Sindicaliștii de la ANAF reclamă numărul mare de ore suplimentare

Totalul orelor suplimentare efectuate de angajații Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), la nivel național, este de 742.500 ore/lună, însemnând 17,82 milioane de lei neachitați lunar, conform datelor prezentate, luni, de Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe (FNSF), scrie Mediafax.

Consiliul Național al FNSF s-a reunit în ședință extraordinară pentru a analiza declarațiile publice privind reducerile de personal, „în condițiile în care sistemul fiscal de colectare și administrare a bugetului național al României are un deficit de aproximativ 3.700 de funcționari publici, generat de lipsa angajărilor de aproximativ 7 ani”, a anunțat luni Federația, într-un comunicat de presă.

„Deficitul de personal a generat un volum mare de muncă care nu a putut fi acoperit prin acordarea de timp liber corespunzător, dar nici nu este plătit în consecință. (…) Pe lângă personalul insuficient, sistemul fiscal din România se confruntă de o lungă perioadă cu dotări materiale total insuficiente (calculatoare, softuri, etc) și condiții uneori improprii pentru desfășurarea activității (sedii insalubre, lipsa spații arhivare etc.)”, au subliniat reprezentanții Federației.

În perioada 8-10 noiembrie 2018, Consiliul Național al FNSF a purtat discuții cu ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, aducându-i la cunoștință că există premisele declanșării unui conflict de muncă la nivel național, care poate duce la blocarea activității de colectare și administrare a veniturilor la bugetul statului, au mai menționat reprezentanții Federației.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Apelează