fbpx

Contact

Sindicalistii de la Dacia protesteaza in fata Guvernului. Acestia cer modificarea legislatiei muncii si punerea ei in acord cu normele europene

Cateva sute de sindicalisti din diverse ramuri industriale (industria chimica si cea navala, constructii de masini – Dacia si Ford, componente auto) protesteaza marti in fata Guvernului solicitand promovarea unor politici pentru dezvoltarea acestor industrii si interventia statului pentru dezvoltarea intreprinderilor care produc bunuri si servicii de interes national, conform Digi24. La protest, participa sindicalisti din Olt, Bacau, Arges, Constanta, Brasov sau Bistrita-Nasaud.

Alianta Federatiilor din Industrie a anuntat ca organizeaza protestul de marti pe fondul nemultumirilor legate de faptul ca nu este recunoscuta importanta industriei prelucratoare in ansamblul economiei nationale, solicitand totodata acordarea de sprijin pentru formarea profesionala si angajarea de personal in industria prelucratoare si sustinerea si promovarea bunurilor si serviciilor produse in Romania. Principalele revendicari ale organizatorilor sunt incheierea Contractului Colectiv de Munca la nivelul fiecarui sector de activitate, facilitarea incheierii Contractului Colectiv de Munca la nivel de unitate, responsabilizarea lucratorilor care negociaza colectiv, posibilitatea declansarii conflictului colectiv de munca atunci cand angajatorul nu plateste drepturile salariate si acordarea organizatiilor sindicale si patronale unui rol decizional in dialogul social.

Din Alianta Federatiilor din Industrie fac parte Federatia Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie, Federatia Nationala Sindicala Solidaritatea Metal, Federatia Sindicatelor din Constructii de Masini Infratirea, Federatia Sindicatelor din Industria Lemnului, Federatia Industriala BNS si Federatia CONFPELTEX.

Sursa: Digi24

Comments

comments

Apelează