fbpx

Contact

Sindicaliștii de la SANITAS, îngrijorați de modul în care va fi aplicată Legea salarizării

Reprezentanți ai organizațiilor județene SANITAS s-au intalnit, în 28 și 29 august, în cadrul Școlii de vară, pentru a discuta cele mai urgente probleme pe care le vom avea de negociat cu guvernanții, în perioada următoare: noul regulament de sporuri și contractul colectiv de muncă la nivel de sector de activitate.

”Un subiect intens discutat a fost și cel al creșterilor salariale care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie, respectiv 1 martie 2018, conform noii Legi a salarizării.
Comentariile apărute în ultimele zile în spațiul public demonstrează din ce în ce mai clar că mult-lăudata creștere a salariului net pentru angajații din sănătate, pe care actualul guvern o susține pe toate canalele mediatice, va fi, de fapt, mult mai mică, în special din cauza trecerii CAS și CASS din sarcina angajatorului în cea a angajatului”, arată liderii sindicali.

Conducerea SANITAS consideră inacceptabilă această situație și precizează că va solicita decidenților guvernamentali întâlniri urgente și decizii clare pe acest subiect.

Sursa: SANITAS

Comments

comments

Apelează