fbpx

Contact

Sindicaliștii din Administrația Publică, nemulțumiți că angajați din Asistența Socială nu-și primesc salariile

Codul muncii

În jur de patru mii de salariați din Direcțiile de Asistență Socială din Bacău, Giurgiu și Neamț nu au primit salariile pentru luna trecută, iar în luna noiembrie, alte 15 județe vor intră în incapacitate de plată, lăsând fără salarii peste 50.000 de salariați, atrage atenția Federația Salariaților Columna.

La începutul lunii noiembrie, este anunțat un protest în Piața Victoriei pentru a atrage atenția asupra acestor probleme.

Salariații vor să le fie plătite salariile. Au salarii stabilite prin lege, au o serie de drepturi stabilite prin acte normative. Sunt multe județe care vor avea probleme, din cauza insuficienței în alocarea fondurilor. În unele județe, ar fi vorba doar de alocări insuficiente de la Guvern, în altele județe este o culpă mixtă – autoritate locală și cea națională, spune Lucian Puiu, secretarul Federației Columna. Pe lângă salariile pe lunile din urmă, manifestanții cer să le fie de urgent plătite și contribuțiile pentru sănătate, pentru că toți acești salariați și-au pierdut sau își vor pierde calitatea de asigurați în sistemul asigurărilor de sănătate.

Sursa: EuropaFM

Comments

comments

Apelează