fbpx

Contact

Sindicaliştii din cadrul companiei OMV Petrom anunţă proteste în stradă, în Capitală şi câteva mari oraşe

Angajaţi ai companiei OMV Petrom vor ieşi în stradă, miercuri, la Bucureşti şi în Suplacu de Barcău, Piteşti, Ploieşti, Buzău, Constanţa, precum şi la sediul rafinăriei Petrobrazi din judeţul Prahova, pentru a protesta faţă de oferta făcută de companie în cadrul negocierilor noului contract colectiv de muncă. Ei consideră oferta angajatorului drept una “jignitoare”. Anunţul privind protestele salariaţilor din Petrom a fost făcut, marţi, printr-un comunicat al Sindicatului Naţional Petrom.

“Aceste proteste au loc în contextul exploziei preţurilor la energie, gaze, combustibil şi alimente, precum şi al inflaţiei galopante, estimată de autorităţi că va trece de pragul de 8%. Membrii de sindicat vor să se asigure că OMV Petrom va arăta cu adevărat că îşi respectă angajaţii şi că doreşte să evite ca aceştia să fie privaţi de protecţia unui Contract Colectiv de Muncă care expiră în doar câteva zile, la data de 31.12.2021. (…) Printre nemulţumirile salariaţilor care au determinat aceste proteste se numără oferta jignitoare propusă pentru evoluţia viitoare a veniturilor, sub rata estimată a inflaţiei, neplata miilor de ore suplimentare, lipsa compensaţiilor pentru cheltuielile din ce în ce mai mari generate de munca de acasă. Prin această ofertă OMV Petrom desconsideră aportul salariaţilor la consolidarea poziţiei de lider al companiei în industria de profil şi la dublarea profitului pe primele 9 luni ale anului în curs, conform ultimelor raportări”, transmit sindicaliştii, în documentul citat.

Acţiunile de protest vor avea loc între orele 10:00 şi 12:00, la sediul central Petrom City din Bucureşti şi sediile OMV Petrom din Suplacu de Barcău, Piteşti, Ploieşti, Buzău, Constanţa, precum şi la rafinăria Petrobrazi, situată în apropiere de Ploieşti, iar acţiunile vor continua până la soluţionarea revendicărilor.

Sindicaliştii precizează că numărul participanţilor la pichetări va fi adaptat reglementărilor şi recomandărilor generate de contextul pandemiei de COVID-19.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează