fbpx

Contact

Sindicaliștii din CNAIR amenință că angajații nu mai ies la deszăpezire dacă salariul nu le este majorat

Reprezentanții celui mai mare sindicat din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că, în condițiile în care angajații solicită majorări salariale, dar nu au primit un răspuns din partea conducerii companiei, lucrătorii de la sectorul de deszăpezire ”sunt hotărâți” să nu mai presteze această activitate.

”Șoselele vor rămâne înzăpezite în această iarnă dacă drumarii nu își vor primi măririle de salarii pe care le merită”, transmite Sindicatul “Elie Radu”. ”Salariul minim în C.N.A.I.R. S.A. este de 2.453 lei, motiv pentru care de trei săptămâni, sindicatul a solicitat întâlnirea comisiei de negociere. Banii solicitați sunt prevăzuți în Bugetul de Venituri și Cheltuieli, dar se pare că cei din conducerea companiei se eschivează, de teamă de a nu-și pierde funcțiile. Atât președintele Consiliului de Administrație, Bogdan Pascu cât și directorul general al companiei, Cristian Ovidiu Cătălin Pistol, încalcă cu bună știință prevederile Contractului Colectiv de Muncă, neconvocând în termenul prevăzut de contract comisia de negociere.

Drumarii sunt hotărâți să nu mai deszăpezească drumurile în această iarnă, în semn de protest, deoarece nu au primit nici un semn concret de la conducerea C.N.A.I.R. la solicitările de majorări salariale cel puțin în raport cu rata inflației. Acest lucru ar putea duce la un blocaj al economiei naționale, ceea ce nu ne dorim, și așteptăm ca solicitările noastre să nu mai fie ignorate!”, se arată într-un comunicat dat publicității miercuri de Sindicatul “Elie Radu”, care reprezintă interesele a 4.800 de salariați din totalul celor 7.000 ai CNAIR.

Aceștia reclamă că angajații care lucrează la deszăpeziri, în condiții de ger, rămân, uneori, chiar și câteva zile, izolați în frig și viscol în diverse zone din țară, ei fiind totodată și cei care au cele mai mici salarii din companie. Astfel, conform liderilor sindicatului, aproximativ 3.000 dintre angajații CNAIR lucrează pe teren la deszăpezire și au, în medie, un salariu de până în 3.200 de lei brut. În fiecare iarnă, angajații companiei naționale de drumuri deszăpezesc 17.000 kilometri de drumuri naționale și 873 kilometri de autostrăzi din întreaga țară, precizează comunicatul dat publicității de sindicaliști.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează