fbpx

Contact

Sindicaliștii din Educație acuză Guvernul că nu respectă acordul privind salariile

Sindicaliștii din învățământ reclamă că Executivul încalcă Acordul semnat la sfârșitul lunii noiembrie, anul trecut.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ arată că nu au fost făcute ajustările salariale în cazul cadrelor didactice care au aceeași vechime și funcții dar salarii diferite.

În plus, tot FSLI arată că nu s-au făcut încă demersuri pentru plata până la sfârșitul lunii ianuarie a banilor câștigați de profesori în instanță – așa cum s-a angajat Guvernul Dăncilă. „Sunt restanțe din anii trecuți și am convenit cu Guvernul să se achite toate sențințele. Dar, nefiind bugetul aprobat, acest punct nu poate fi respectat. În opinia noastră, Ministerul de Finanțe poate găsi o soluție. Tot conform acordului, de la 1 ianuarie ar trebui să se facă o reîncadrare a cadrelor didactice, pentru că sunt în momentul de față profesori care au aceeași vechime, același grad didactic, dar salarii diferite.”, a declarat președintele FSLI, Simion Hancescu.

Și nu sunt singurele probleme. Președintele FSLI, Simion Hancescu, spune că indemnizația de hrană trebuia să se plătească de la 1 decembrie 2018. S-a propograt fără un act normativ.

Sindicaliștii au și o explicație pentru această întârziere în îndeplinirea angajamentelor din acord.

„Intuim că lucrurile se leagă de deficitul bugetar pe 2018. Ca să nu depășească deficitul” – mai spune Simion Hăncescu. Sindicaliștii au depus sesizare la Guvern și au cerut o întâlnire cu reprezentanții Executivului săptămâna viitoare.

Sursa: Europa FM

Comments

comments

Apelează