fbpx

Contact

Sindicaliștii din Educație protestează miercuri în București. Peste 15.000 de persoane sunt așteptate să participe

Sindicaliștii din Educație ies în stradă. Mâine va fi un marș de protest în Capitală. Peste 15.000 de persoane sunt așteptate, spun organizatorii. Protestatarii vor pleca la ora 11:00 din Piața Victoriei și vor încheia marșul în fața Palatului Parlamentului.

La acțiune iau parte membri din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”.

Printre revendincări se numără creșterea salariilor în funcție de rata inflației
Sindicaliștii vor și sporuri pentru condițiile de muncă, spune președintele sindicatului Alma Mater, Anton Hadăr.

„Suntem singurul sector bugetar în care nu se aplică regulamentul pentru condiții vătămătoare și avem colegi care lcurează cu radiații în zone periculoase, cu lasere, cu noxe felurite din diverse domenii, în special în domeniul ingineriei, pentru că pregătim viitorii ingineri – și acolo sunt laboratoare care este clar că le produc, în multe cazuri, mari probleme asupra sănătății. Cei care lucrează pe cadavre, în domeniul medical, care lucrează în laboratoare de chimie, de biologie, de fizică și aceștia nu beneficiază de niciun spor”, a spus Anton Hadăr.

Probleme ar fi și cu plata orelor suplimentare pentru personalul didactic auxiliar și nedidactic, mai spune Anton Hadăr.

„În special în învățământul preuniversitar de stat românesc, acolo sunt restanțe. Și noi prin universități plătim orele suplimentare destul de modest, pentru că dacă le-am plăti potrivit configurației postului nu am avea banii necesari. Atâta vreme cât finanțarea pe student este una dintre cele mai sărăcăcioase din Uniunea Europeană”, a mai spus Anton Hadăr.

Sindicaliștii au început să strângă semnături și pentru declanșarea grevei generale în învățământ la sfârșitul lunii mai.

Sursa: www.europafm.ro

Comments

comments

Apelează