fbpx

Contact

Sindicaliştii din Institutul Naţional de Statistică anunţă grevă japoneză pentru miercuri

Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti – SINSB, membru al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, organizează, miercuri, grevă japoneză pe durata întregii zile de muncă.

Sindicaliştii reclamă ”situaţia salarială discriminatorie la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică (INS) de o lungă perioadă de timp” şi acuză că sunt ”trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici”.

Sindicaliştii solicită, de urgenţă:

– Aplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în data de 13.07.2022 cu tema „Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Naţional de Statistică şi al Direcţiilor Regionale şi Judeţene de Statistică”;

– Stoparea discriminărilor salariale la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică;

– Uniformizarea grilei de salarizare din sediul central şi din direcţiile teritoriale de statistică.

Greva japoneză se va desfăşura simultan în Institutul Naţional de Statistică Bucureşti şi în 26 de direcţii teritoriale de statistică: Bucureşti, Alba, Arad, Bacau, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Cluj, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vaslui.

Conform calendarului de proteste stabilit, salariaţii din INS vor picheta în data de 11.05.2023 sediul Parlamentului României începând cu ora 10:00 şi sediul Institutului Naţional de Statistică Bucureşti începând cu ora 11:45.

”Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti notifică Guvernul României că va declanşa procedurile de întrerupere a activităţii, demers cu implicaţii majore în punerea în aplicare a măsurilor economice şi sociale ale Guvernului sau respectarea termenelor de transmitere a datelor către Eurostat şi alte organisme internaţionale.

De asemenea, salariaţii, reprezentaţi de către sindicat, solicită asumarea de către conducerea INS a incapacităţii de a gestiona problemele apărute în ultimii ani”, au mai transmis sindicaliştii.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează