fbpx

Contact

Sindicaliştii din penitenciare şi militarii în rezervă anunţă se alătură unui protest, vineri, în faţa sediului Guvernului, acţiune organizată de cadre din Poliţie

Mai multe organizaţii sindicale care reprezintă poliţişti de penitenciare şi militari în rezervă, anunţă, duminică seară, că se raliază protestului pe care poliţiştii îl vor organiza vineri, de la ora 11, în faţa sediului Guvernului.

„13 ani de furt din buzunarele poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare i-au dresat pe politicieni să devină hoţi. Aplicaţi legile votate de Parlament şi nu ne mai furaţi!”, este mesajul sindicaliştilor către clasa politică.

”Vineri, 24.03.2023, începând cu ora 11:00, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), Federaţia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), Federaţia Poliţiştilor de Penitenciare (FPP) şi Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) se alătură protestului poliţiştilor reprezentaţi de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) şi de Sindicatul Democratic al Poliţiştilor (SIDEPOL) din faţa Guvernului României.

Poliţia, Penitenciarele şi Armata cer deblocarea salariilor şi eliminarea discriminărilor în ceea ce priveşte pensiile militare de stat. Sindicaliştii din poliţie şi din penitenciare acuză Guvernul că fură din buzunarele poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare şi consideră că în puşcării sunt închişi români care au furat mai puţin decât fură lunar politicienii din buzunarele angajaţilor din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională. 13 ani de hoţie, niciun condamnat…”, se arată într-un comunicat dat publicităţii duminică seară de către sindicalişti.

Aceştia acuză politicienii de „populism electoral ieftin”, susţinând că „în realitate, nu depun niciun efort serios să îndrepte anomaliile care au condus la slăbirea siguranţei românilor şi a calităţii actului de justiţie”.

„Infracţionalitatea în România a crescut, corupţia a căpuşat instituţiile fundamentale ale statului, iar numirile în funcţii publice pe criterii politice şi de rudenie au devenit o regulă care a suprimat meritocraţia în rândul oamenilor legii. Toate acestea derapaje de la democraţie care au vulnerabilizat poliţiştii, militarii şi poliţiştii de penitenciare în faţa infractorilor se întâmplă sub privirile neputincioase ale unor instituţii de forţă subfinanţate şi subdimensionate care, în scurt timp, nu vor mai putea funcţiona în sprijinul cetăţenilor cinstiţi”, reclamă sindicaliştii.

Organizaţiile sindicale din poliţie, penitenciare şi ale militarilor rezervişti solicită Guvernului identificarea unor soluţii urgente în aşa fel încât în prima parte a acestui an să se aplice în integralitate Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în ceea ce priveşte întreg personalul din familia ocupaţională apărare, ordine publică şi securitate naţională, să se „actualizeze” pensiile militare de stat şi că crească cuantumul normei de hrană şi aş normei de echipare, prin raportare la valoarea actuală a indicilor preţurilor.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează