fbpx

Contact

Sindicaliştii din Poliţie, penitenciare şi militarii rezervişti anunţă noi proteste, la începutul lunii februarie

Membrii de sindicat din Poliţie, din sistemul penitenciar şi militarii trecuţi în rezervă anunţă un nou protest, programat pentru 2 februarie.

Manifestaţia este programată a avea loc în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa sediului Guvernului. Angajaţii din Poliţie, penitenciare şi militarii rezervişti anunţă că vor ieşi în stradă în 2 februarie, începând cu ora 11:00, în faţa sediului Guvernului, pe motiv că “promisiunile guvernanţilor nu plătesc facturile şi nu scad preţurile”.

Angajaţii şi pensionarii din poliţie, penitenciare şi armată, solicită, în contextul scumpirilor din ultima perioadă, aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare – Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, actualizarea pensiilor militare, precum şi calcularea sporurilor şi cuantumului indemnizaţiei de chirie la valoarea anului 2022.

Sindicaliştii mai anunţă că săptămâna aceasta organizaţiile sindicale din Poliţie şi penitenciare vor solicita întâlniri cu ministrul Afacerilor Interne şi cu ministrul Justiţiei “în vederea identificării unor potenţiale soluţii la revendicările sindicaliştilor”.

“În situaţia în care miniştrii de resort nu oferă garanţii reale de rezolvare a problemelor semnalate de reprezentanţii angajaţilor, preşedinţii organizaţiilor sindicale din poliţie şi din penitenciare, împreună cu reprezentanţii organizaţiilor militarilor rezervişti se vor deplasa, în săptămâna 17-21.01.2022, la sediile partidelor politice care formează actuala alianţă de guvernare, pentru a aduce la cunoştinţa decidenţilor politici revendicările angajaţilor din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională”, se arată într-un comunicat dat publicităţii marţi seară de către organizaţiile sindicale reprezentative pentru aceste sectoare.

Sursa: www.news.ro

Comments

comments

Apelează